Veiviser til den politiske bokhøsten

Det er bare å kalle en spade for en spade: For den som liker maktkamp, kontroverser, politiske intriger og begjær så er det lite som overgår den politiske bokhøsten.

Det blir ikke alltid så bra når politikere skriver bøker. Det er ikke alltid det blir noe for historiebøkene heller. Det kan vi ikke si om denne politiske bokhøsten. KrF-leder Knut Arild Hareide kan i alle fall ikke klage på mottagelsen av sin bok «Det som betyr noe». Ekstraordinært landsmøte og tidenes kurtisering av KrF er allerede i boks. Regjeringskrise og Jonas Gahr Støre som ny statsminister kan fort bli det neste resultatet av Hareides bok. Det er ikke så verst for en debutant. Selv om det skal godt gjøres å overgå Hareides bok i politiske konsekvenser, kommer de litterære godbitene som perler på en snor de neste ukene.