Adresseavisen mener

Sommertider hei, hei, sommertider

Næringsminister Røe Isaksen bør gå inn for evig sommertid i Norge.

Sommertidens melodi: Per Gessle, som i sin tid sang og skrev «Sommartider». Siden 1980 har Norge hatt fast tradisjon med å stille klokka to ganger i året. I helga bør det være siste gang, skriver Adresseavisen på lederplass.  Foto: AP

Det begynner å bli noen år siden Per Gessle og Gyllene Tider sang om tida på året da det er fint å være ute hele natten lang. «Ge meg din hunger, ge meg din hand» heter det i refrenget i slageren «Sommartider» fra 1982. Natt til søndag er det igjen den tunge tida for å stille alle landets klokker en time tilbake, til såkalt «vintertid». Vi håper det er siste gang så skjer og at Norge så raskt som mulig går inn for å innføre sommertid året rundt.