Ernas nyttårsmirakel

Det som skjer bak lukkede dører i vinterlandskapet på Hadeland kan forandre norsk politikk i mange år.

Statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen, kulturminister Trine Skei Grande og nestleder i Krf, Kjell Ingolf Ropstad, utenfor Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland.  Foto: Poppe, Cornelius, NTB scanpix

Det er et underlig firkløver som i disse dager snekrer på et nytt politisk byggverk på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland. Erna Solberg, Siv Jensen og Trine Skei Grande er alle historiske på hvert sitt vis. Både fordi de klarer å holde sammen, men også fordi de klarer å holde sine respektive partier samlet. I vinteridyllen på Hadeland med fuglenek og nysnø har de med KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad fått en hane i kurven. Får de også ham inn i varmen, er det nesten et lite nyttårsmirakel.