Høy moral er ikke nødvendigvis det som trekker folk

Han romantiserer kolonitiden. Han pynter kanskje på historien. Likevel er det ingen grunn til å boikotte foredrag med Joshua French.

Til Trondheim: Joshua French kommer til Olavshallen neste uke for å fortelle sin historie om Kongo-saken. Foredragsturneen er omstridt, mange mener det er usmakelig at French tjener penger på den tragiske saken. 

Neste uke kommer Joshua French (36) til Olavshallen i Trondheim for å fortelle sin personlige Kongo-historie. I åtte år satt han fengslet i et militærfengsel i Den demokratiske republikken Kongo, dømt til døden for blant annet drap og spionasje. Vennen og kollegaen Tjostolv Moland døde i fengslet. Takket være moras tilstedeværelse og langvarig diplomatisk arbeid, kom French hjem til Norge som en fri mann i 2017.