Ubehaget i kulturkampen

Dagens Næringslivs varslede kutt i kulturanmeldelser har utløst en kultur- og mediedebatt som på godt og vondt illustrerer kulturens digitale bakrus. Heldigvis fikk debatten avisa til å snu

Mot kulturen: Sjefredaktør Amund Djuve har havnet i kulturell storm etter at hans avis Dagens Næringsliv har varslet kraftig kutt i kulturanmeldelser i avisa framover.  Foto: Skjermdump Dagsnytt 18

Det har vært interessant, litt nedslående og til slutt oppløftende å følge debatten etter at Dagsavisen i mellomjula meldte at «Dagens Næringsliv sier opp anmelderne». Interessant fordi den varslede omleggingen som ifølge featureredaktør Gry Egenes vil føre til at avisen: «legger ned mesteparten av kulturanmelderiet i DN», er en del av en internasjonal trend, og interessant fordi reaksjonene nok har vært sterkere enn avisledelsen så for seg.