Halalpølse? Nei takk

Tenk deg at det foregikk en en knallhard strid mellom de trønderske Ap-toppene Rita Ottervik og Tore O. Sandvik. Tenk deg at Adresseavisen skrev side opp og side ned om saken og at jeg skrev kommentarer der jeg støttet Ottervik og kalte Sandvik en kødd.

Adresseavisens kommentator har gjort et tankeeksperiment om pølsefest med ordfører Rita Ottervik. 

Saken oppdateres.

Tenk deg videre at mens striden var på sitt mest intense, inviterte Ottervik meg på bursdagsfest, for eksempel med halalpølse og øl. Jeg vet riktignok ikke om halalpølse står høyt i kurs hos ordføreren langt der oppe på Byåsen. Jeg kjenner henne ikke. Men halalpølse sto på menyen da politikere og journalister møttes i festlig lag i Oslo denne uka, så hvorfor ikke her.

Tenk deg i tillegg at jeg hadde dratt på festen og hygget meg til langt på natt med folk jeg nettopp hadde hyllet i skarpe kommentarer. Tenk deg at en fotograf tok bilde av meg da jeg kom. Hadde noen reagert?

LES OGSÅ: Tore O. Sandvik på vei inn i landsstyret etter Giske

Slapp av, jeg kommer aldri til å dra på bursdagsfest hos Ottervik eller andre toppolitikere, i hvert fall ikke hvis det pågår en strid der jeg har støttet den politikeren som inviterer. Det jeg skriver om, er et tankeeksperiment.

Det dukket opp i bakhodet da Ap’s nestleder Hadia Tajik og kjæresten hennes, tidligere DN-journalist Kristian Skard, inviterte kolleger og venner på halalpølse denne uka. En rekke kommentatorer og journalister i Oslo-avisene var der. Flere av dem hadde samtidig skrevet svært kritisk om Trond Giske. Han og Tajik er ikke bestekompiser.

LES OGSÅ: Tajik så misfornøyd med håndteringen av varslene mot Giske at hun var villig til å gå av

Journalister skal ikke ha venner, sa kolleger da jeg begynte i pressen. Det er en kraftig overdrivelse, men utsagnet ligger i bakhodet. Kanskje er det derfor tilværelsen blir ensom iblant.

På forsiden nå