Gjestekommentar:

Ikke la motstand mot ulikhet handle om misunnelse

En av episodene jeg husker tydeligst fra tidlig barndom, lærte meg noe viktig om betydningen av likhet. Det er også den direkte årsaken til at jeg ikke vil ha vaskehjelp.

Sosialboliger i forgrunnen, mot Londons skyline og finansstrøket City bak. Fødes du inn i en familie i de fattigste områdene i Storbritannia eller USA er sjansen for at du kommer deg ut av området forsvinnende liten, skriver Oddveig Storstad.   Foto: REUTERS/Neil Hall

Det var tidlig 1970-tall, og vi hadde flyttet inn i nybygd husbankhus i et lite byggefelt. Det ringte på døren og utenfor sto en, for meg, fremmed dame som lurte på om min mor, som «bare gikk der hjemme», ville vaske hos henne. For å ta kortversjonen – det ville ikke min mor. Ikke under noen omstendighet. Damen - med utdannelse og jobb - hadde fått min mor til å føle seg mindreverdig.