Debatt-podkast:

Ungdommer i Trondheim: - Man skal ikke alltid høre på hva andre sier

Hver dag tar man valg om smått og stort i livet. Og i disse dager skal 18-19-åringer stemme i lokalvalget for første gang.

Helin Aydilek (t.v.) sammen med Live Naomi Lubanda-Husby og Erik Andrew Cook i Saupstad/Kolstad ungdomsråd.  Foto: berit baumberger

Saken oppdateres.

Valg var tema da SKUR-gjengen møttes igjen, i lydstudioet i den mørke kjelleren under Heimdal videregående skole. SKUR står for Saupstad/Kolstad ungdomsråd.

Helin Aydilek har med seg Live Naomi Lubanda-Husby og Erik Andrew Cook. I dag har SKUR invitert en gjest: Lokalpolitiker Sara Shafighi som har vokst opp på Kolstad. Hun har bodd i bydelen siden familien kom til Norge i 2001, og har gått på de samme skolene som gjengen i SKUR.

HØR HELE PODKASTEN HER

LES OGSÅ: - Jeg sjekker telefonen min hvert tiende minutt. Sosiale medier er som et rusmiddel

Helin Aydilek, Sara Shafighi, Live Naomi Lubanda-Husby og Erik Andrew Cook snakker om små og store valg i livet i denne debatt-podkasten.  Foto: Berit baumberger

- Har dere gjort noen valg i livet som dere er stolte over, ville Helin Aydilek vite.

- Ja, at jeg startet på fotball. Jeg ville det egentlig ikke først, men nå som jeg er på et koselig lag, så føler jeg meg veldig velkommen, svarer Live Naomi Lubanda-Husby.

Erik Andrew Cook er fornøyd med at han valgte å begynne på elektrofag på Heimdal videregående skole.

- Du blir mer lykkelig dersom du gjør det du selv vil, mener han.

- Jeg er veldig stolt over at jeg, da jeg var 13 år, gikk innom alle partiene i Nordre gate for å sjekke hvem jeg var mest enig med, sier Sara Shafighi.

I dag sitter hun som bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Trondheim. Shafighi forteller en historie om kjæresten, som hadde gode karakterer på ungdomsskolen, og fikk beskjed om at han derfor burde ta studiespesialisering. Heldigvis stolte han på seg selv, og valgte å bli elektromontør.

- Man skal ikke alltid høre på hva andre folk sier, nei, oppsummerer Helin Aydilek.

Podkasten er et samarbeid mellom SKUR, Adresseavisen og Barne- og familietjenesten på Heimdal.

LES MER: Hvordan blir det egentlig å ta fatt på videregående skole?Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå