Gjestekommentar:

For forfattere flest er bokskriving verken til å leve eller dø av

Med kronprinsparet, kulturministeren og Karl Ove Knausgård i spissen, har norsk litteraturs mest kjente størrelser denne uken vist seg frem på den store bokmessen i Frankfurt. Det var dem vel unt.

Statsminister Erna Solberg, kulturminister Trine Skei Grande, Elle Marja Eira, Erika Flatland og Karl Ove Knausgård på den røde løper før åpningen av den internasjonale bokmessen i Frankfurt.  Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Hjemme satt den tallrike røkla og «frankfurtet», som det heter på Facebook. Mange var sikkert misunnelige og kunne godt ha tenkt seg å være sammen med Knausgård-gjengen og den litterære kremen på boktoget til Tyskland. Men i litteraturens verden tilhører de fleste utøverne B-, C- eller D-laget.