Debatt-podkast:

Vurderer du eller barnet ditt yrkesfag? Erik (16) og gjengen har noen gode tips

Erik (16), Jonas André (16), Nana-Nimo (17) og Christoffer (16) har valgt ulike retninger på videregående. Her deler de erfaringer og sine beste tips, og forteller hva som overrasket dem mest.

Har tatt valget: Erik (f.v.), Christoffer, Nana-Nimo og Jonas André vet hva de har lyst til å jobbe med.  Foto: Terje Svaan

Saken oppdateres.

Kokk, barnehagehagelærer eller elektriker? 1. mars er fristen for opptak til videregående skole.

I denne podkast-episoden fra Saupstad og Kolstad ungdomsråd (Skur) møter du fire ungdommer som allerede har tatt valget: Nana-Nimo Gyamfua Oviasu (17) går barne og ungdomsarbeiderfag, Christoffer Verner Olsen (16) har valgt seg restaurant- og matfag, mens Jonas André Jonsson og Erik Andrew Cook (16) vil bli elektrikere.

Hvorfor valgte de som de gjorde, og hvordan ser hverdagen ut på de ulike linjene? Hva overrasket dem? Og hvor mye teori er det egentlig på yrkesfag? Ungdommene gir tips og råd om de ulike retningene, og hva slags muligheter de gir senere.

Her kan du høre hele episoden.

Erik forteller om en viktig motivasjon for at han valgte elektrofag , og Nana-Nimo forteller hva som ble den største overraskelsen da hun startet på barne- og ungdomsarbeiderlinja.

Nana-Nimo og guttene har et klart råd:

- Velg selv! Ikke la andre bestemme for det. Det er du som skal gjøre dette resten av livet.

Podkasten er et samarbeid mellom Saupstad og Kolstad ungdomsråd, Adresseavisen og Barne- og familietjenesten på Heimdal.

Her kan du høre tidligere episoder om klimaangst, valgets kvaler og om ensomhet og sex med Helsesista som gjest.


Erik (16), Jonas André(16), Nana-Nimo (17) og Christoffer (16) har valgt ulike yrkesfag på videregående. Her deler de erfaringer og sine beste tips, og forteller hva som overrasket dem mest.

På forsiden nå