Politiet må ofte ut. Men de kan gjøre mye innendørs

Vi trenger frisk luft, alle sammen, men ellers skal vi stort sett holde oss innendørs, hver for oss. Derfor blir jeg forundret når jeg ser at stadig flere «går ut» med et eller annet.

Politiet meldte klokka 06.27 at de rykket ut til et trafikkuhell på E6 i Åsen. Det skal være to biler involvert, og de første meldingene gikk ut på at det ikke var snakk om noen alvorlig personskade. Traff bil i siden Ett felt av veien skal være åpent, og politiet opplyser at trafikken går greit forbi. - Det har vært et trafikkuhell mellom to kjøretøy, hvor det ene kjøretøyet åpenbart har brutt vikeplikten i det det skal kjøre ut på E6. Og da har det kommet en bil nordfra på E6, og den traff bilen som kjørte ut i krysset i siden, sier innsatsleder Morten Mogstad i Trøndelag politidistrikt.  Foto: LEIF ARNE HOLME

Saken oppdateres.

Det er vi i mediene som skriver at folk går ut. De går ut med kritikk, med tilbud og med opplysninger. Politiet er verst, ifølge mediene. Adresseavisen har i det siste skrevet at politiet går ut med ny informasjon om ymse saker, at de går ut med et nytt bilde av en eller annen, går ut med navnet på noen.

Jeg forstår at politiet må ut. De må sjekke hvordan det står til på gater og veier, de må passe på at folk ikke samler seg til hemningsløse fester i disse smittetider. Men mye av det vi mediefolk påstår at de går ut med, burde de gjort innendørs.

Forresten tror jeg ikke vi mediefolk skriver helt presist. Ja da, alle dere som hater mainstream media og som tror vi holder på med falske nyheter. Her får dere vann på mølla: Jeg tror mye av det mediene påstår at folk har gått ut med, har skjedd innendørs. Jeg tror politiet satt på kontoret da de sendte en e-post, en pressemelding eller tok en telefon der de informerte om en sak eller offentliggjorde et bilde.

Jeg håper det, både av smittevernhensyn og på grunn av møkkaværet de siste dagene.

Jeg håper også at vi en dag om ikke altfor lenge kan gå ut alle sammen, at politiet og politikerne og alle vi andre kan gå ut på ordentlig, møte hverandre i parken og gi hverandre en klem. For nå orker jeg ikke lenger å være digital hele tiden. Jeg vil ut.

Les flere kortkommentarer her

Les flere kommentarer av Trygve Lundemo her

På forsiden nå