Det er mange menn kvinner bør la være å ligge med. Ekstremt mange. Det er så mange at ikke en gang den iherdige bloggeren Sophie Elise Isachsen kan ramse opp en promille av dem. Likevel gjør hun et forsøk. I en blogg hun la ut onsdag kveld, nevner hun ni med fullt navn.

De heter blant annet Sigurd, Ivar, Jørgen og Stein, og de er medlemmer av den lukkede Facebook-gruppa Mannegruppa Ottar. Sophie Elise mener de driver kvinneundertrykking og det hun kaller nedverdigende seksualisering av kvinner.

Sophie Elise ble i kåret til årets blogger for 2015.

Da et svært intimt bilde av henne, et bilde hun ikke visste eksisterte, sist vinter ble spredt på nettet, ble det delt hyppig i Mannegruppa Ottar. Nå har flere av gruppas medlemmer vært frampå igjen med pubertal og usmakelig deling av bilder og nedsettende kommentarer.

Sophie Elise gjør seg skyldig i et etisk overtramp når hun navngir ni av dem. Men hun mener de begår et overgrep og er rasende. Reaksjonen hennes er forståelig.

Kommentar: Hva skal vi mene om Sophie Elise?

Og selvfølgelig har hun helt rett i at jenter bør holde seg langt unna slike tosker. Også de som ellers holder den etiske fanen høyt, kan innerst inne kjenne en privat, uprinsipiell fryd over at drittsekkene blir hengt ut. At de blir rammet under beltestedet, der det svir mest, må de regne med. Det er den delen av kroppen som ser ut til å oppta dem mest.