Når en kjøper leilighet i Trondheim er det veldig mange av oss som gjør sitt livs største investering. I vårt tilfelle kjøpte vi en leilighet i 2011 som skulle bli ferdig i 2013.

På overtagelsesdagen i 2013 fant vi veldig raskt ut at parkeringsplassen vi hadde fått tildelt var for smal. Og med smal vil det si at barnefamilier må sette barn i barnesetet på parkeringsplassen før de parkerer bilen, for de får ikke barna ut av døråpningen når bilen er parkert. Heller ikke kan man, med en normal familiebil, komme seg ut av bilen på en normal måte når flere biler står parkert ved siden av hverandre.

Les også: Rettskraftig dom om trange parkeringsplasser

Vant saken

Vi stevnet utbygger og etter tre år vant vi saken. Utbygger ble dømt til et betydelig prisavslag på våre parkeringsplasser. Men parkeringsplassene er ikke mindre ubrukelige av den grunn.

Det er to juridiske domener i denne saken:

1. Den privatrettslige, den vant vi.

2. Den offentlig rettslige, hvem har ansvaret for å godkjenne plantegninger og gi ferdigattest?

Under punkt 2 har Trondheim kommune ansvaret og ingen andre. Det er under punkt 2 vi har oppdaget at Trondheim kommune gir rom for ukultur i byggebransjen og denne ukulturen går utover deg og meg.

Opptatt av debatt? Les også: Det er noen som gleder seg over at de kverker Midtbyen

I skyttergraven

Vi som har engasjert oss i denne saken har innblikk i alle e-poster mellom vår advokat og Trondheim kommune. Og Trondheim kommune er i skyttergraven, her har de ikke gjort noe galt.

For oss er dette veldig enkelt. Tenk deg hva du forventer av en parkeringsplass. Jo, du skal parker trygt, uten å sette barnet ditt på parkeringsplassen før du parkerer. Og du ønsker å få opp alle dører på en standard bil på normal måte, uten at du må bytte til en mindre bil for i det hele tatt å komme deg ut av bilen.

Når slike prosjekt blir godkjent av Trondheim kommune må en stille seg spørsmålet om noe er galt. Er det inkompetanse, har de for få ressurser, sløvhet, kameraderi med utbyggere, eller andre forhold? Vi lurer virkelig på dette; noe er det.

Mer debatt: Det er et enormt paradoks at de tre jugendgårdene står nærmere riving nå enn de har gjort på lenge

Politikere, ta tak!

Uansett, vi fatter ikke at en slik parkeringskjeller kan godkjennes av Trondheim kommune.

Det er ingen tvil hos oss, med slike lemfeldigheter som Trondheim kommune har vist i denne saken, gir det særdeles god grobunn for en betydelig ukultur i byggebransjen i Trondheim.

Politikere i Trondheim! Ta tak i saken, dette går utover deg og meg!

Hør våre kommentatorer snakke om statsbudsjettet, Trond Giske, Snømannen og sykkelbyen Trondheim

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter