Kvartalet mellom Olav Tryggvasons gate og Thomas Angells gate er lavt, det er gammelt og det henger ikke sammen med forskjellige takhøyder, farger og stiler. Dette må visstnok bevares akkurat slik det er, av ren nostalgi, og potensielle endringer blir møtt av monsterbeskrivelser.

Les også Trygve Lundemos kommentar: Noen vil nok kalle dette Reitans monsterprosjekt

Er disse byggene pynteobjekter, eller praktiske, nyttige bygg som skal gjøre byen bedre for innbyggerne? Hvilke verdier gir de byen? Disse verdiene må være enorme når man ikke tør bygge noe høyere i bakgrunnen. Er de legender som må bevares og beskues til evig tid og ikke overskrides?

Opptatt av debatt? Les også: Visste du at det finnes en gentest som kan fortelle deg hva slags vin du bør drikke?

Dårlig arealutnyttelse

Så kan man jo nevne at rent estetisk er byggene ikke vakre. Nei. Man burde rive hele kvartalet.

Det har dårlig arealutnyttelse allerede. Her er det få ujevnt fordelte etasjer i gamle bygg som er dyre å vedlikeholde. Byggene ligger midt i smørøyet og er neppe særlig godt egnet til det de brukes til, da de er bygget for en helt annen tid.

Fasadene er usammenhengende og i forskjellige farger, størrelser og stiler. Neppe like brannsikre som et nytt bygg heller. Muligheten for unike arkeologiske funn er også stor, om man lar arkeologene få tilgang.

Mer debatt: Vi som jobber natt risikerer å få flere alvorlige sykdommer, men vi er en glemt gruppe

Får mer plass

Et nytt bygg vil kunne bygges som nullutslippsbygg, med en sammenhengende stil, oppdatert brannsikring og arealplan. Samtidig som man får betydelig mer plass.

Arkitekter er flinke og får fasaden til å ligne på den som er i dag eller som de rundt, bare med sammenheng.

Om høyden er problemet, så er fem etasjer anonymt opp mot naboene, men gir mye mer plass. I tillegg kan man tilpasse seg nye Olav Tryggvasons gate på et fantastisk vis.

Det går an å bygge fine ting i dag også.

Hør våre kommentatorer snakke om misnøye i Trøndelag, festivalsommer i Trondheim og sykkelbyens utfordringer

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profeten