Vi liker å tro at vi er blitt en nasjon av matelskere, et land der stadig flere utvikler god smak. Landets beste kokker blir dyrket som popstjerner, norske restauranter har flere Michelin-stjerner enn noen gang, og vi leter alle sammen etter utsøkte råvarer når vi skal tilberede dagens middag. En mann er ikke lenger en mann hvis han ikke er flink til å lage mat.

Knallharde fakta forteller oss at nei, dette stemmer ikke. Vi er ikke en nasjon av matelskere, men av grandis-gomlere. Vi nordmenn spiste 50 millioner frossenpizzaer i fjor. Det er mer enn noen gang. De siste fire årene, mens matjåleriet tilsynelatende har spredt seg som brennhet frityrolje i tørr salat, har salget av frossenpizza økt og økt og økt.

Halvparten av de 50 millioner frossenpizzaene vi stappet i oss, var ulike varianter av Grandiosa. Dr. Oetker solgte også mye, og som noen av oss vet (hysj, ikke si det til noen), selger Dr. Oetker mange topakninger. Da blir kanskje tallet på antall enkelt-pizzaer enda større enn 50 millioner! Oi, oi, oi!

Hva er forfriskende med et slikt deprimerende faktum, vil nok noen spørre. Vel, det er fint å vite at vi ikke er slik vi framstår på Facebook. Vi legger ikke ut bilder av at vi gomler Grandis, men det er det vi gjør. Vi er ikke perfekte, vi kan slenge en pizza i ovnen og legge beina på bordet. Det er nesten så jeg gleder meg til middag. (Hysj, ikke si det til noen.)

LES OGSÅ: Feilproduserte 50 000 pizzaer