Nå har rådmannen, selvfølgelig i samarbeid med ordføreren, fremlagt forslag om å stenge Midtbyen. Det er jo det forslaget går ut på.

Store overskrifter i avisen. Også med en enkelt butikkinnehaver i Olav Tryggvasons gate. Han var positiv. Selvfølgelig ble ingen i Fjordgata spurt, den enes brød, den annens død.

Butikkene i Fjordgata vil med sterkt økt trafikk gå vanskelige tider i møte. Dessuten: Er trafikkøkningen der mulig uten å fjerne parkeringsplasser? Det vil sannsynligvis bli neste skritt. Enda en spiker i kisten.

De sier virkelig prøveprosjekt, de vet jo selv at dette ordet i praksis ikke eksisterer, det blir alltid permanent.

Les også: Prinsenkrysset og Olav Tryggvasons gate kan bli stengt for biler fra 2018

Les også Kari Hovdes kommentar: Sentrum stenges for privatbiler og jeg får klump i magen

Buss passer ikke alle

De vil begrense biltrafikken til byen, snakker hele tiden om kollektivt, gå eller sykle. Det er 3–4 måneder i året med forhold som gjør de to siste nærmest umulig. Det er også mange eldre som ikke kan stå på bussen (de nye bussene har jo mest ståplasser).

Mange handler også tunge poser, pakker med mer, ikke egnet for buss, dessuten har jo mange ganske lang tur fra bussen og hjem.

Alt dette glemmer entusiastene mot biler. Merkelig at Høyre ikke har tatt klart stilling mot dette forslaget. Ingrid Skjøtskift, dine velgere er ikke på den siden. Husk miljøminister Vidar Helgesen og ulv: SV var begeistret, men ingen velgere gikk til Høyre, motsatt de gikk fra Høyre.

Opptatt av debatt? Les også: Mamma er min helt! Jeg er så glad for at hun har fått et så godt hjem å bo i

Mer debatt: Trondheim kommune vil kvitte seg med kritiske røster og bedriver fryktkultur

Finnes annen løsning

Det merkelige er at ingen snakker om en mye enklere løsning for å begrense trafikken: Bomring mot indre by, med sterkt variable satser etter tidspunkt og trafikk. Da kan alle selv velge om man vil betale eller ikke. Bomringen i dag er jo som alle vet sterkt urettferdig, dessuten er det indre by som er det viktigste.

Det er noen som gleder seg over forslaget om å stenge Midtbyen: Kjøpesentrene. De vil ta ytterligere en bit av kaken. Tilbudene der vil utvikles videre: Lege, tannlege, fysioterapeut, barnepass, flere kafeer/restauranter med større variasjon, kino og kulturtilbud.

Jeg er bombesikker på at kjøpesentersjefene har disse og mange andre ideer for videre utvikling. Credo-sjef Heidi Bjerkan er godt i gang med å flytte sine restauranter til Lilleby (lett gådistanse til City Lade). Andre vil følge etter.

PS: For ordens skyld: Vi har butikk i Nordre gate og på City Syd

Hør våre kommentatorer snakke om statsbudsjettet, Trond Giske, Snømannen og sykkelbyen Trondheim

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

foto
Innleggsforfatteren: Einar Aas er styreleder i Gullsmed Aas, som er etablert blant annet i Nordre gate. Han er en av landets fremste spesialister på diamanter og edelstener med utdannelse fra Tyskland, DGemG og England, FGA, og har mer enn 35 års erfaring fra yrket. Foto: Ivar Mølsknes