Da er det litt festlig å spasere her, med, eller kanskje helst uten smarttelefon i neven. De mobilfrelste liker jo ikke sol, da er det vanskeligere å se hva som står på skjermen.

LES OGSÅ: Kaffen gikk i vrangstrupen da NRK viste en prøvetur med en metrobuss

Det er mange benker på Nordre, så det er fint å sette seg og ta en kvil. Jo da, det hender at benken er opptatt, skjønt det bare sitter to personer der. Det er plass til fire, eller iallfall tre. Men to handleposer har fått sitteplass på den ene siden, og en sykkelhjelm på den andre. Så er benken fullt besatt. Det er tydelig at «baga-sjen» har høy prioritet. Det samme opplever vi på bussholdeplassene. Da er det bare å gå videre og iallfall nyte de vakre blomsterbedene som Bydrift har sørget for. De kan dette med blomster der i gården. Hadde det vært et VM i stemor ville Trondheim komme langt framme. Det er ekstra flott med fargevalget i år. Kikk innom Stiftsgårdparken med det samme. Der er det virkelig blitt kongelig fint.

Se video: Bli med på prøvetur med metrobussen

Søppelkoppene på Nordre er naturligvis ikke beregnet på vanlig husholdningsavfall.

Her om dagen var det en frue/husmor som med innsats av mye fysisk kraft prøvde å klemme en diger svartsekk ned i åpningen. Hun lyktes til slutt. Men dette må jo kalles et rent unntak. Søppelkoppene brukes til det de er tiltenkt. Det er heller ikke pent å ha med seg mat hjemmefra eller fra et utsalg og så legge beslag på en stol som er beregnet på kafégjestene. Apropos søppel så er det lite av det i vår promenadegate, vi har bedret oss fra år til år. Bare sneipene er det vel ingen som gidder å ta opp. Det er jo mest filterdelen av sigaretten som blir liggende, og den har en farge som gjør at den vises godt. Kunne ikke produsentene endre fargen på filteret eller helst tilsette noe smakfullt, slik at kanskje duene kunne sørge for renholdet?

Opptatt av debatt? Les også: Visste du at det finnes en gentest som kan fortelle deg hva slags vin du bør drikke?

Les også Trygve Lundemos kommentar: Noen vil nok kalle dette Reitans monsterprosjekt

Til sist nok en bønn til den rumenske trekkspilleren som opptrer øverst i Nordre eller i Kongens gate like rundt Brunhjørnet. Du trakterer trekkspillet med stor dyktighet, men kunne du ikke lære deg noe flere melodier? Nå har du spilt de samme greiene fire-fem flere ganger daglig gjennom like mange år. De som har sitt arbeid i området er ganske lei av den ensformige musikken. (Har skrevet om dette i Adressa en gang før, men det har ikke hjulpet!)

Hør våre kommentatorer og gjest Lasse Berre snakke om trøndersangen, fotball-VM og Arbeiderpartiet

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

Hør vår debatt-podkast: - Man må kunne tåle karikaturer av profeten