Er det én ting som de på «Paradise Hotel» er dårlige på, så er det ord og uttrykk, sa programleder Triana Iglesias til Thomas Seltzer i Trygdekontorets besøk på realityhotellet denne uka. Noen vil hevde at deltagerne er dårlige til mer, men i språklige vendinger er programmet tidvis hysterisk morsomt for dem som kan le av verbal snubling.

I og for seg er det kanskje på tide at vi slutter å «sy puter under ræva» på ungdommen. Egentlig er det jo bra at 20-åringer «ikke bærer gnag» til konkurrenter. Særlig om «det er et eller annet som skurrer i mosen», som Christina (21) uttrykte det.

Når unge menn «faktisk har litt bein i ryggen», er det ikke rart de kan bli «startruck», som Kristian (22) uttrykte det. Mine favoritter er blondinen som innrømmet: «Jeg er ikke den smarteste personen i skuffen», og den mer ettertenksomme unge mannen som bekjente: «Min drøm er å finne meg en kvinne jeg kan avslutte livet mitt med».

Det er ikke bare realityungdom som lar gamle uttrykk bli nye. I innvandringsdebatt med Frp's Jon Helgheim på Politisk Kvarter i NRK mandag, sa Ap's Eirik Sivertsen: «Dette er å stille epler og pærer opp mot hverandre». Han traff til gjengjeld sannsynligvis bedre enn han var klar over da han sablet ned forslaget om forbud mot bønnerop: «Hvorfor i Herrens navn ønsker Frp å lage en lovbestemmelse av et ikke-eksisterende problem». Språket lever(er).

Les også kommentaren «Trønderrockens hevn»