Jeg leser i Adresseavisen at Trond Giske skal lede reformarbeidet i Trøndelag Ap. Ved samme anledning kommer han med uttalelser om at partiet skal komme tilbake lik Marit Bjørgen etter Torino eller Frode Estil etter at han brakk staven.

For ingen er bedre enn trøndere til å komme tilbake, ifølge Giske. Med andre ord, de vanlige flosklene.

Men leser jeg litt videre, så skal han allikevel ikke det – altså lede reformarbeidet – for Jonas Gahr Støre har vendt tommelen ned. Så man vet altså verken inn eller ut.

Jeg og flere med meg her oppe i Trondhjem, forstår mindre og mindre av Arbeiderpartiet. Riktignok har Giske vært- og er en viss belastning for partiet, men det er andre som i langt større grad har ødelagt dette partiet. Og det er selvsagt Rita Ottervik.

Les også: Håkon Bleken fikk Trondheim bys hederspris: - Dette ville min mor likt!

Den som leser Ordet fritt i Adressa, vil for lengst ha merket seg de utallige leserbrev som frykter henne og hennes rykte. Mennesker som ser byen bli ødelagt mer og mer, og som undres over når ledelsen i partiet vil skjønne det.

En ordfører skal til en viss grad være folkets tjener, men for å være det må man lytte til folks meninger og ikke bare – som Ottervik – kjøre sitt eget løp, med en maktarroganse som til og med i Arbeiderpartiet er sjelden.

Jeg trenger ikke nå, enda en gang, ramse opp alle ødeleggelser fra havna til Midtbyen til Nidarø, som hun har det direkte ansvar for. Det som er forbausende og nærmest helt uforståelig, er at partiets ledelse i Oslo ikke ser hva som foregår i Trondhjem og ikke griper inn.

Ottervik har tydeligvis ingen anelse om hva en by er, men ser vel Trondhjem nærmest som et stort tettsted.

Og hun er i likhet med sine partifeller her oppe blottet for selvkritikk.

Opptatt av debatt? Les også: Hei du Marianne, jeg er Tesla-eieren som kjeftet på deg i rundkjøringen

Jeg vet hva jeg snakker om – jeg har hatt noen møter med henne angående kunstmiljøet i Trondhjem, men det var ikke «hennes bord» fikk jeg høre.

Men ødeleggelsen av byen er hennes bord.

Kan ikke Arbeiderpartiet i Oslo for eksempel forsøke å sette seg inn i vår fortvilelse og i vår situasjon. Vi – innbyggerne i denne byen – må faktisk finne oss i hva som helst. Og tro det eller ei – vi lider under det, men kan intet gjøre fordi Ottervik er diktatorisk, maktsyk og arrogant.

Nå vil kanskje enkelte si: «Men dette er jo et personangrep».

Mer debatt: Når sykepleierne må varme opp grøt og suppe, får de mindre tid til god pleie

Ja, selvfølgelig er det et personangrep, det er jo denne personen som ødelegger byen, nå senest på Nidarø. Hun og hennes lakeier, som hun absolutt har taket på, altså bystyret.

Så er mitt spørsmål til Arbeiderpartiets ledelse i Oslo:

Skjønner ikke dere at dette ødelegger partiet og at noe må gjøres med det? Har dere ikke sett ukulturen som vokser ved hennes føtter – tenk på Olsø-saken.

Å ikke gjøre noe med slikt, er skjebnesvangert for et parti.

Hør våre kommentatorer snakke om Hytteturen fra helvete, messenger-mobbing, Trond Giske på fest og litt politikk

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter