Endelig en rolig dag, der man trekker pusten og tar inn over seg litt av opplevelsene i det siste. Barndommens landskap, med de beste naturopplevelsene, skal nå raseres av vindkraftutbygging, og vi gråter.

Helga var intens, med tur opp til den nærmeste varden for å se bortover i det området der Zephyr har fått konsesjon til å sette opp 32 turbiner.

I dette kuperte, varierte kystlandskapet skal de sprenge ut fjell, fylle igjen daler, bygge veier og lage sprengsteinsflater for å sette opp 32 installasjoner som er 160–180 meter høye. All urørt natur blir rasert.

Opptatt av debatt? Les også: Når far ikke har inntekt, og vi ikke får Nav-støtte, blir det svært tøft for oss

Sinte og i sjokk

Dette er i utkanten av Utkant-Norge. Men det ble et litt spontant og veldig engasjert møte på Utvorda, der ca. 30 personer møtte opp, overveldende.

Nesten ingen hadde trodd det ville komme så mange, nesten ingen brydde seg – og plutselig står de der, de som skal oppleve dette hver dag og er sinte, i sjokk eller oppgitt.

Så nå er det laget ei Facebook-side: Nei til vindmøller i Innvordfjellet/Flatanger.

Mer debatt: Rosenborg var artig å se på da Kåre Ingebrigtsen tok over - hvor er dette blitt av?

Vil lenke meg fast

For oss har dette vært vårt paradis i 50 år, urørt og vilt. Vi har levert høringsuttalelser ved alle anledninger, vi og Naturvernforbundet i Nord-Trøndelag. Har vel ikke på noe tidspunkt trodd at vi kan stoppe dette, men vi kjemper mot vindmøllene, selvfølgelig gjør vi det!

Ingen skal komme å si at de får dette billig, og vi skal vite med oss selv at vi har gjort alt vi klarer for å hindre denne raseringa.

Jeg har sittet i lenker før, og jeg har lovt både NVE, OED og Zephyr at det kommer jeg til å gjøre her også.

I vakkerlandet!

Hør våre kommentatorer og gjest Ola Lund Renolen snakke om MDG-landsmøtet, trondheimspolitikken, Giske og Støre

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

foto
Innleggsforfatteren: Kari Merete Andersen. Foto: Finn Egil Johansen