Jeg vil dele en ubehagelig opplevelse på bussen fredag 30.06.17 på ettermiddagen. Jeg dro fra jobb og tok buss nummer 9 Kattem/Lundåsen. sto da det ikke det var ingen ledige seter og jeg sto tre seter bak bussjåføren. Telefonen min ringte og jeg svarte. Bussjåføren truet med sette meg av bussen bare fordi jeg snakket i telefonen. Og han brukte disse ordene: «KOM HER!» Dette med veldig høy stemme. Jeg svarte høflig; «snakker du til meg?» Sjåføren (jeg vet ikke navnet på vedkommende) : «Vær stille. Hvis jeg hører deg snakke i telefonen skal jeg kaste deg ut av bussen. Du kan ikke snakke i telefonen inne i bussen.»

LES OGSÅ: Cirka 100 busser vil passere gjennom boligfeltet

Jeg bare la på telefonen, og sa ingenting. Min mann ringte meg for å spørre om å plukke opp barnet vårt fra barnepass, mens sjåføren ropte til meg. Jeg rakk å beklage til min mann, og sa at jeg ikke kunne snakke fordi sjåføren truet med å kaste meg ut. Føreren stoppet bussen på Kroppanbrua. Jeg hadde ikke vært mange minuttene på bussen før sjåføren ga meg denne reaksjonen. Jeg har aldri følt med så ydmyket i hele mitt liv. Sjåføren ropte på meg og viste forakt, mens alle så på meg uten at jeg hadde gjort noe galt – annet enn å ha svart i telefonen. Jeg kom hjem og gråt. Jeg vil gjerne spørre AtB- i Trondheim om det er noen lov eller informasjon i bussen som tydelig sier noe om at å svare i telefonen er forbudt, og medfører at man blir kastet av.

Les også: AtB lover flere bussavganger til høsten

Jeg har ikke sett at det står noe slikt som «Det er ikke tillatt å brukemobil eller en hvilken som helst type elektronisk enhet inne i bussen.» Hvordan skal jeg vite at jeg bryter en lov som det ikke er opplyst om? Hvorfor velger sjåføren å straffe fremfor å opplyse? Jeg er en kvinne som jobber, og jeg betaler skatten min som alle andre som bor og jobber i dette landet. Jeg er 26 år og godt voksen og forventer å bli behandlet bedre. Det kunne virke som sjåføren trodde han irettesatte egne barn. Og jeg har aldri sett noen med slik forakt og sinne behandle noen så dårlig, før det er forsøkt å nå ut på en rolig måte og vise til regler. Jeg gikk ikke av bussen, jeg betalte for min billett og jeg var stille resten av turen. Det er veldig trist å se at det er så mye diskriminering her. Min opplevelse er dessverre at hvis du ikke er norsk, er du verdt mindre enn andre mennesker.

Dette er landet som er sagt å være det beste stedet å bo i verden. Jeg er en av dem som kommer til landet for å bidra og jobbe, og bruker buss for å klare det. Jeg er ikke en av dem som ødelegger, knuser vinduer på holdeplasser, roter i bussene eller kommer full på bussen. De som gjør disse tingene får ofte gå usett, og blir ikke bedt om å gå av. Hvor er mitt vern og mine rettigheter som passasjer, hvor er reglene eller lovene som gir sjåføren lov til å true og sende folk av bussen på grunn av en telefon.

Mer debatt: Pasientene betaler prisen for reformen ingen vil ha

Jeg håper at selskapet kan sette seg ned med sine ansatte og snakke om tilfeller av dårlig behandling av passasjerer for å se om de kan håndtere situasjoner som denne annerledes. Jeg håper de vet hvordan de skal velge sine sjåfører, og sikre at de lærer andre måter å tilnærme seg passasjerer på.