Da jeg nylig leste i avisen at Heidis Bier Bar skulle åpne på Solsiden, så kunne jeg ikke unngå å tenke på min opplevelse i Oslo sist sommer. På vei fra Aker Brygge, fikk vi øye på nevnte plass og gikk en tur inn. Etter å ha vært flere turer på Oktoberfestivalen i München, så var vi nysgjerrige på om vi kunne få oppleve et lite «snev» av denne berømte festivalen. Bare så det er sagt, det gjorde vi ikke! Mulig at forhåpningene om at dette måtte være et bra konsept var for store, men jeg hadde ikke trodd det var mulig å være så langt unna et «snev».

Det eneste som kunne minne om denne festivalen, var antrekket til servitørene og de i baren. Bare for å gi et lite inntrykk av hva jeg mener var fullstendig mangelvare på Heidis, så vil jeg si litt om Oktoberfestivalen, og da mener jeg originalen i München. Festivalområdet består av flere telt og er egentlig et eneste stort tivoli. Når man velger seg ut et telt og kommer inn, så er det først og fremst størrelsen og antall mennesker som er overveldende. Inne er det stort sett langbord og smale benker som utgjør interiøret. Det som derimot først og fremst skaper stemning er musikken, som blir fremført av et orkester som bla. består av flere blåsere. Disse er selvfølgelig korrekt kledd i lederhosen. På repertoaret har de et enormt utvalg, også div. hits fra 80 og 90-tallet.

Serveringen blir utført av tradisjonsmessig antrukne (antrekket kalles dirndl) damer som kommer til bordene med øl og mat. Maten er enkel og lukten av stekt kylling og pølse er ikke til å unngå når man ankommer et telt. Personlig så har jeg aldri observert noe form for bråk, selv om det konsumeres enorme mengder med alkohol. Kanskje noe med drikkekulturen, men det er en annen diskusjon.

Les også: Stein Vanebo har to nye alternativer for ny mellomstor rockescene i Trondheim

Men tilbake til Heidis i Oslo og min opplevelse der. Jeg er ikke så godtroende, og hadde ingen tro på at dette skulle minne meg om Oktoberfestivalen. Derimot dro vi dit for å få en «smak» av denne. Jeg er ikke i tvil om hva som var hovedårsaken til at denne plassen for oss ble en eneste stor nedtur. Nemlig musikken, eller fraværet av den riktige. Da jeg oppsøkte baren med et ønske om egnet musikk, ble jeg møtt av et måpende ansikt. Den korrekt antrukne unge jenta prøvde så godt hun kunne, men litt vanskelig blir det jo uten kunnskap. Et orkester kan ikke erstattes av et musikkanlegg. Orkesteret er selve «hjertet» i teltene på festivalen, så Heidis bør kanskje ta inn over seg dette før de lover deg en «smak». Det at øl blir servert i halvliterglass av plast, er heller ikke med på å skape en festivalfølelse. Ei heller at det var altfor mange små sittebåser, og at man måtte i baren for å bestille seg drikke.

Les alle våre saker knyttet til Brukbar/Blæst her

Etter et par timer så var dette et helt vanlig diskotek, og min personlige mening er at dette kun skyldes at plassen var forholdsvis ny. Jeg er fullstendig klar over at det meste av det som oppleves på Oktoberfestivalen, ikke lar seg gjennomføre av flere årsaker, men det er lov å gjøre et bedre forsøk. I hvert fall blir det helt feil å love noe som er så langt unna opplevelsen. Da får man heller være ærlig. Når det gjelder gamle Blæst, så har det vært livemusikk der før. Bare så det er nevnt.