Det er ikke mange replikker Ingrid Bolsø Berdal har i første sesong av «Westworld», men hun gjør seg godt bemerket i finalen. I episode 10 på 90-minutter som ble lansert denne uka, beredes grunnen for spenstig fortsettelse, samtidig som inntrykket styrkes av det mest nyskapende innen tv-drama i år.

Om Bolsø Berdals innsats holder til å bli årets nordtrønder hos Trønder-Avisa, gjenstår å se. Til tross for en begrenset rolle som slangetatovert dødsmaskin med kunstig intelligens og tilsynelatende lite utviklet ordforråd, har seere også utenfor Trøndelag merket seg hennes karakter i serien, Armistice.

I Norge feirer vi gjerne små roller i internasjonal film som store nasjonale triumfer. Selv om ingen vanlige seere utenfor landet vil forbinde Aksel Hennie med «The Martian» eller Kristoffer Joner med «The Revenant». Kristofer Hivju i «Game of Thrones» er et unntak.

Til tross for skuffende liten rolle, har Bolsø Berdals rollefigur blitt en favoritt på flere internasjonale fansider om «Westworld». Kanskje var det derfor serieskaperne ga henne en såkalt «etter-rulletekstene-scene» i finalen. Den «hemmelige» epilogen på 35 sekunder er hennes mest spektakulære scene i serien, og tyder på at hun blir med videre. Så får vi se om det gir mulighet for flere priser enn som nordtrønder i 2018.

Les også kommentaren «Fælt og godt for barna»