Så fikk vi da nok en bekreftelse på det vi allerede har vært smertelig klar over lenge; byens politikere, med ordfører Rita Ottervik i spissen, har ikke peiling verken på logistikk, idrett, folkehelse, forurensning, eller hverdagen til Trondheims småbarnsforeldre. Parkeringsavgift ved idrettsanleggene vil føre til at mange foreldre ikke lenger ser det gjennomførbart å ha sin sønn/datter i noen som helst av de idrettene som utøves utenfor eget nabolag.

LES OGSÅ: Rita Ottervik svarer på kritikken om parkeringsavgift ved kommunale idrettsanlegg.

Eksempelvis vil det å ta buss fra Nardo til Leangen ishall for at barnet skal få spille ishockey eller gå kunstløp, ta så mange timer av en vanlig ettermiddag for travle småbarnsfamilier, at det rett og slett vil bli valgt bort.

Er det dette dere ønsker ? Vil dere virkelig drepe rekrutteringen til all annen idrett enn fotball og håndball? For oss som har ungdommer er det enklere. Vi vil komme til å kjøre ungdommen til trening som vanlig, men der vi tidligere parkerte og ble igjen for å se treningsøkta til ungdommen, og deretter kjøre hjem med ham/henne, vil vi nå komme til å kjøre dem til trening og deretter kjøre hjem og så, etter en times tid, vil vi kjøre til idrettsanlegget for å hente dem.

Les Wenche Helgemos innlegg her: P-avgift vil koste meg som frivillig håndballtrener nær 10 000 kr. i sesongen

Det er dobbelt så mye kjøring det. Virkelig et suverent løft for miljøet. I arbeidslivet legges det i stadig større grad til rette for at folk skal få mulighet til å holde seg i form. Folkehelsa blir sagt å være kjempeviktig!

Da er det jo suverent å ha politikere som sørger for at tilgjengeligheten til byens idrettsanlegg blir dårligst mulig.

Ærlig talt Rita Ottervik, tror dere virkelig at flere vil benytte seg av byens håndballhaller, skøyteflater, gymsaler og skianlegg dersom dere krever betaling for at de skal få parkere der?

Alle som har vært i nærheten av Lerkendal stadion på kampdag har vel fått med seg hvordan bilene står parkert på alle små og store p-plasser uten å være til altfor mye sjenanse for sine medborgere.

Nå vil vi få lignende tilstander i alle nabolag som grenser mot et kommunalt idrettsanlegg. Folk vil nemlig komme til å lete etter alternative steder å sette bilen for å spare noen kroner.

Er det uheldig? Ja, absolutt.

Er det naturlig? Ja, jeg mener faktisk det.

Å drive med idrett koster allerede mye penger, så at folk vil lete etter muligheter for å slippe å betale for parkeringen er rimelig selvsagt.

Det verste med dette er imidlertid at det vil øke de sosiale forskjellene i byen vår. Vi vet at allerede er det mange familier som ikke har råd til å la sine unger delta i barne/ungdomsidretten.

Det koster rett og slett for mye penger. Det er jammen godt vi har et rødgrønt bystyre i Trondheim som vet å ta vare på dem som har litt mindre å rutte med enn andre.

Og etter noen måneder vil folk flest ha blitt vant med å betale utenfor Granåsen, Dalgård, Leangen og Trondheim Spektrum. Og de som ikke har råd til å være med på leken?Jo, de har sluttet, så dem slipper dere å høre noe mer fra.

Men bare for å ha det klart; dette handler selvsagt overhodet ikke om penger, og det er ikke nevnt i budsjettet engang.Hør våre kommentatorer snakke om faren for regjeringskrise, sjakk som action-TV, julenostalgi på TV og kulturkrangel.

Les flere debattinnlegg på adressa.no/meninger

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.