Det er duket for statsbudsjett. Torsdag skal de statlige kronene fordeles, til skrik og tenners gnissel fra opposisjonen. Bli med på en reise inn i framtiden for å se hva partilederne har å si når de strømmer ut i Stortingets vandrehall i morgen, klare til å kaste seg over nærmeste mikrofon.

Erna Solberg (H):

Krisen er over, men vinteren er på vei. Ved å legge fram et ansvarlig budsjett, viser regjeringen at den tar ansvar.

Siv Jensen (Frp):

Dette er et budsjett for vekst, veibygging og en enklere hverdag for Statoil.

Une Aina Bastholm (MDG):

Regjeringens budsjett er det mest klimafiendtlige jeg har sett i min tid som stortingsrepresentant.

LES KOMMENTAREN: Mindre retorikk, takk

Jonas Gahr Støre (Ap):

Regjeringen viser med dette budsjettet at den ikke tar utfordringene vi, her i Norge, står overfor i en verden som endrer seg, med fallende sysselsetting, klima, økte forskjeller mellom folk, på alvor. Det er et fantasiløst budsjett uten visjoner for den framtiden som kommer til å endre verden og Norge raskere enn vi forestiller oss, og som vi må forberede oss på, jo før, jo heller.

Bjørnar Moxnes (R):

Kakser, spekulanter og velferdsprofitører gnir seg i hendene over urettferdige skattekutt, mens vanlige folk uten konto i skatteparadis sitter igjen med en ekstra kopp kaffe fra 7-11. Et mer usosialt budsjett må man til USA for å finne. Margaret Thatcher ville ha vært stolt av å legge fram det Siv presenterte for oss i dag.

Knut Arild Hareide (KrF):

Kristelig Folkeparti er et sentrumsparti, og vi synes det er mye bra og mye dårlig i regjeringens budsjett. Vi vil jobbe for å få gjennomslag for KrFs politikk. Ingen budsjettposter er fredet, bortsett fra de to K-ene: kontantstøtten og kirken.

LES KOMMENTAREN: Game of Throndelag

Audun Lysbakken (SV):

Et usosialt budsjett for større forskjeller og mindre tillit. Skattekuttene viser at regjeringen ikke har skjønt at det er en forskjell på å barbere seg og å kappe av seg hodet.

Trine Skei Grande (V):

Budsjettet er en god anledning for oss til å fremme Venstres politikk, i hvert fall de delene av den som Høyre støtter. Det handler om en mer offensiv klimapolitikk, gründere, forskning. Og ikke glem at alt dette starter i skolen.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp):

Vi hadde rett da vi kalte den blåblå regjeringen den mest sentraliserende noensinne. Hvis Siv og Erna får viljen sin, blir Norges befolkning samlet i en gigantisk skyskraper i Groruddalen. Man skulle tro at regjeringen har utarbeidet budsjettet over en latte macchiato på Grünerløkka. Dette lukter av Barcode, ikke bondegård.

NB! Artikkelen er publisert før statsbudsjettet ble lagt fram for Stortinget. Likheter med faktiske uttalelser fra partilederne er delvis tilfeldig.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter