1 Møt opp i svært god tid på vorspiel. Da har du god tid til å drikke opp hele den medbrakte flasken med sprudlevann. (Du er munter og tilregnelig).

2 Framme på festen, er det klokt å tiltuske seg to, tre velkomstdrinker. Du vil jo ha valuta for egenandelen som ble innkrevd på forhånd. (Du er munter, tilregnelig og typisk norsk).

3 Vel etablert ved festbordet, er det viktig at du tøyser med servitøren som skjenker vin. «Fyll opp da, mann! Her er det ikke fullt før det renner over». (Du er munter, tilregnelig og bitte litt irriterende).

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Bruker du buksa mer enn 30 ganger?

4 Når måltidet kommer på bordet, er det underholdende med noen nedsettende kommentarer om maten. «Pommes noisettes og ceviche? Trodde det var møllkuler og fiskeslo, jeg.». (Du er en munter pappskalle).

5 Selv om du aldri drikker brennevin ellers i året, er dette anledningen til å nyte flere glass med akevitt. «Akkert» blir aldri feil. (Du er veldig munter, men styrer mot stupet).

6 Len deg over borddamens byste og si noe sånt som: «Bruker du spenefett? Du har så glatt og glødende hud.» Er du kvinne, kan du legge en hånd på låret til bordkavaleren – farlig nær hans «pommes noisettes». (Du er ildfull og desperat).

7 Brøl etter servitøren når glasset er tomt. «Fyll opp! Me too!!!». (Du er på grensen til utilregnelig).

8 Julebord er en fin anledning til en gjennomgripende medarbeidersamtale med sjefen. Reine ord for penga, er en smart strategi. Dosér ufiltrert om at du er en bærende kraft i organisasjonen etc. (Du er svært lite munter og selvrettferdig).

LES OGSÅ KOMMENTAREN Spar penger allerede nå

9 Selv om du er svært beruset og like beinløs som en glassmanet, er det all grunn til å dra på nachspiel. Der venter mer taffelakevitt og høyttenkning om organisasjon, ledelse, Metoo-kampanjen og Northug. (Du er helt apekatt).

10 Du våkner opp dagen etter med tidenes beskeste bondeanger. Du innser at akevitt alltid blir feil. (Du er tilregnelig og ser meget ublidt på dagens sildebord hos tante Pose og onkel Gudleik).