Sommeroppgjøret - Sosialistisk Venstreparti

Finnes det håp for sosialistene?

Nasjonalt forsvant de store profilene. Lokalt gikk partiet for forbud, vern og bevaring. SV er blitt tungpustet.

SV-leder Audun Lysbakken fra partiets ytterste ventrefløy skal sørge for valgseier i 2017, men oppskriften er uklar.  Foto: NTB SCANPIX

«Nå minner SV mest om et synkende skip». Slik lød tittelen på en leder i denne avis i begynnelsen av juni. Bakgrunnen var at markerte SV-profiler som Bård Vegar Solhjell, Heikki Holmås og Snorre Valen takker nei til gjenvalg. Kanskje ble avisens metaforiske bilde litt feil. SV har aldri vært et skip i norsk politikk, selv om det har hatt en finansminister. Partiet ligner stadig en litt aldrende outsider, som desperat prøver å komme opp i makspuls iført t-skjorte og blazer.