De er høyt på strå, teknologisjefene i Silicon Valley.

Elon Musk er høyspent om dagen. Tesla-gründeren har skjelt ut investorer og kalt en dykker som reddet barn ut av en grotte i Thailand for «pedo». Alt på Twitter, naturligvis. Dykkeren har varslet søksmål.

Det siste sprellet fra Musk var at han ville ta Tesla av børsen for 420 dollar per aksje. Da rynket styret på nesen. «420» er nemlig kodespråk for hasjrøyking. Senere sa Musk til New York Times at han iblant brukte rusmidler. Det går dårlig sammen med å lede et selskap, har nok styret tenkt.

Eller? Sjefene i Silicon Valley mener at de kan få utviklingstakten opp i 420 km i timen ved hjelp av rusmidler. Mange går omkring som vanlige direktører, men under overflaten summer nervebanene av små doser LSD.

Det forklarer hvordan Snapchat-filtrene blir utviklet. Hvordan skulle noen ellers komme på at det ville være en svir å bytte ut sitt eget fjes med en selvlysende mops?

En kjent tech-sjef skal ha sagt han har sans for ayahuasca, et rusmiddel som brukes av sjamaner i Amazonas. «Oppkastet er ikke så ille», sier han.

LES KOMMENTAREN: Ville du kjøpt en bruktbil av Mark Zuckerberg?

Ham om det. Men noe kan vi lære av det hele, nemlig hvorfor Silicon Valley er så oppsatt på å utvikle selvkjørende biler. Hvordan skal de ellers kunne kjøre inn i solnedgangen mens syren suser rundt i systemet?

Om de klarer å holde seg unna Twitter mens de er på tur, gjenstår å se.

Les flere kommentarer av Morten Langfeldt Dahlback her

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter