En supermakt i forfall

Tirsdag går amerikanerne til urnene for å stemme i mellomvalget. Å se valgkampen er som å se en supermakt i forfall.

Tirsdag er det mellomvalg i USA. Mens republikanerne ligger an til å ta Senatet, har det demokratiske partiet gode sjanser til å få flertall i Kongressen. Bildet viser president Donald Trump, den demokratiske politikeren Alexandria Ocasio-Cortez og milliardæren George Soros.  Foto: Reuters; AP

Brevbomber. En grufull massakre i synagogen Tree of Life i Pittsburgh, motivert av høyreekstremt jødehat. En «karavane» av migranter fra Sør-Amerika, antakelig asylsøkere, blir kalt «en invasjon» av president Donald Trump. 15 000 soldater blir sendt til grensen for å stoppe dem, selv om de er hundrevis av mil unna grensen. Påstander om at det er terrorister blant dem, blir framsatt uten belegg.