En kveld for de store ord

Budsjettmøte i Trondheim bystyre er en kveld for store ord - ikke for store overraskelser. Det er kanskje der problemet ligger.

Budsjettdebatten i Trondheim bystyre var preget av til dels høy temperatur og store ord. Men problemet med budsjettprosessen er at det ikke er mulig for byens velgere å delta i den før etter at alt er avgjort, skriver vår kommentator.   Foto: Håvard Haugseth Jensen

Dette er årets viktigste politiske møte for alle oss som bor i denne byen. Det er i bystyresalen denne kvelden at politikerne vedtar hvor det skal satses, hvor det skal kuttes, hvordan eldreomsorgen skal bli, hvordan utviklingen på skolene våre skal være, hva vi skal betale i kommunale avgifter, eiendomsskatt og til SFO.  Nesten alt som har å gjøre med hverdagen til alle som bor og jobber i Trondheim i 2019 ble avgjort i bystyresalen torsdag kveld.