Kommentar

Slapp av – 2019 blir ikke så verst likevel

Et veldig godt lønnsoppgjør i 2019 blir spist opp av høye strømpriser, økt rente og svak krone, men ikke mer enn at de fleste får enda et brukbart økonomisk år.

Mange har brukt kredittkortet flittig de siste årene, ikke minst før jul. Det vil de fortsatt gjøre i år selv om utgiftene stiger mer enn i fjor.  Foto: Tegning JanO

Like før rakettene gikk i været på nyttårsaften kom meldingen om at nordmenn så litt mindre optimistisk på egen økonomi enn de gjorde ved forrige årsskiftet. Stadig flere tror de får mindre å rutte med, men fortsatt regner de fleste med at privatøkonomien blir omtrent uendret i 2019. Men det gikk ikke mange timene inn i det nye året før enkelte økonomer varslet tykkere lommebok for folk flest i 2019. Gladmeldingen har dessverre en utgiftsside.