Det er visst sør for Molde det skjer

Ingen av landets beste musikkfestivaler foregår nord for Molde, skal vi tro Aftenposten. Men det skal vi selvfølgelig ikke.

Når ikke opp: Robert Plant når opp på festivalkåringen i Aftenposten når han spiller i Bergen, men ikke i Trondheim. Vår kommentator er kritisk til Oslo-avisens kåring av landets beste festivaler.  Foto: Photo by Joel Ryan/Invision/AP

Saken oppdateres.

Onsdag skrøt Aftenposten av at de kunne presentere de beste musikkfestivalene i Norge. Lista inneholder flere opplagte valg, som Øyafestivalen og Vinjerock, samt forsiktige tilløp til sjangermiks. Det ypperste av Festival-Norge er åtte pop/rock-festivaler, og én hver med jazz, folkemusikk, verdensmusikk og klassisk musikk. Ifølge musikkredaksjonen til avisa, som sett utenfra ser stadig mer av landet fra sin egen navle ved Oslofjorden.

Ingen av de 12 festivalene Aftenposten holder som landets ypperste holder til nord for Molde. Det er diskutabelt og slett ikke opplagt at noen av de trønderske festivalene i år burde hatt plass på lista, men man trenger ikke en gang være like nærsynt som Aftenposten for å pirke i hvor skjevt de ser på landet og musikken.

På Træna: Den grensesprengende britiske kunstneren og artisten Kate Tempes gjør eksklusiv konsert på Træna-festivalen i sommer, uten gjenklang i Aftenposten.  Foto: Robert Altman

Er virkelig Stavern-festivalen, som får stort pluss for Zara Larsson av Aftenposten en bedre festival enn for eksempel Træna-festivalen som byr på eneste norske konsert i sommer med den sjangeroverskridende britiske kunstneren og hiphop-artisten Kate Tempest? Og hva med Lofoten Internasjonale Kammerfest som for pianoutgaven andrehvert år i fjor ble kåret til tredje beste festival i Europa av Pianist Magazine? Det hadde vært mer redelig om Aftenposten presenterte kåringen som de beste pop/rock-festivalene i kort avstand fra Oslo, med litt sjangervariasjon og en tur til fjells og Bergen for syns skyld.

Les også kommentaren «Folkefestens pris»På forsiden nå