Rødt kort stopper ikke Israel

Den høyreiste beduinen vifter med et rødt kort mot de israelske soldatene. Så legger han seg ned på motorveien rett foran noen militære kjøretøyer og patter på pipa.

Abu Khaleel og en annen demonstrant har lagt seg på veien i protest mot israelske soldater. Det vil ikke makte å stoppe Israel og statsminister Benjamin Netanyahus planer om annektering av store deler av Vestbredden.  Foto: Siri Wahl-Olsen

Jeg ble godt kjent med Abu Khaleel fra den palestinske byen Tulkarm for et par somre siden, da jeg deltok som frivillig i det såkalte ledsagerprogrammet for Israel og Palestina. Det er Kirkenes Verdensråd som driver programmet, og en viktig oppgave er å observere og rapportere om brudd på menneskerettighetene i konflikten mellom Israel og palestinerne. Vi hadde mye å rapportere om.