Selvfølgelig er Vedum kandidat

Senterpartiet har alltid gått etter maktposisjoner. Men Trygve Slagsvold Vedum gjør lurt i holde kjeft om det.

Når valgkampen begynner for alvor over nyttår, vil Trygve Slagsvold Vedum få søkelyset rettet mot seg og Sp´s politikk i langt større grad enn tilfellet har vært hittil. Ikke minst må Vedum svare på om han vil bli statsminister. Marit Arnstad i bakgrunnen.  Foto: NTB / Scanpix

Det er noe jomfruelig beskjedent over Trygve Slagsvold Vedum når han svarer på det gjentatte spørsmålet: Er du statsministerkandidat? Vedum svarer nesten litt brydd at nei, det vil han ikke snakke om. Han er opptatt av politikken, ikke maktposisjoner. Det er ikke veldig troverdig, men det er likevel smart. Sp-lederen er ikke bare en hyggelig og folkelig politiker, han har en egen evne til å ta pulsen på folket og forstå hva som er strategisk lurt å si. Derfor har han også gjort det tradisjonelle bonde- og distriktspartiet stuerent utover kjerneområdet, ja, til og med i urbane Groruddalen.