Nå må også elbilister betale bomavgift

Fylkestinget har vedtatt å innføre bomavgift for elbiler på flere fylkesveier i Trøndelag. Det skjedde ikke uten beskyldninger om mobbing.

Fylkespolitikerne i Trøndelag innfører halvpris for elbiler i bomringen på flere veier.  Foto: Helene Mariussen

Er elbileierne en gjeng velstående egoister som stemmer på visse politiske partier? Det kunne man nesten få inntrykk av da fylkespolitikerne diskuterte bomavgift for elbiler denne uka. Tesla-eierne fikk kjørt seg på fylkestinget, og debatten viser at politikere er som folk flest – også her går misunnelsen og egoismen hånd i hånd. Det gikk så langt at Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen ba om å få vite hvem av politikerne som kjører elbil. Hensikten var å se om de er inhabile i behandlingen av bomavgift for elbiler. Det er et useriøst forslag. Også dieselbileierne snakker pent for sin miljøsyke bil.