Hold maska, snart skal vi ta en pinne for landet

I USA synes halve befolkninga det er idioti. I Asia er det på symbol på indre renhet. I Trøndelag vitner munnbind om at du har spist bacongrill på 30 sekunder.   

Både nedentil og oventil: Både truser og munnbind hos undertøysbutikken Reimers i Trondheim.   Foto: Christine Schefte

Scener fra galskapens tid: Jeg står i kø på apotek i Midtbyen. Trondheim kommunes anbefaling om å bruke munnbind på offentlig sted, var som å trykke på en knapp. «Alle» må ha munnbind før de kjøper ei ekstra lyslenke på Clas Ohlsson. Eller sikrer seg ei helflaske Løitens linjeakevitt i tilfelle jula ringes inn i karantene. Nordmenn er verdens mest tillitsfulle befolkning. Når myndighetene sier at vi skal bruke munnbind, ja da stoler vi på øvrigheta og bruker munnbind. Og denne uka vedtok lokalpolitikerne i Trondheim et påbud.