Saken oppdateres.


Jeg har aldri sett flere folk med hund i Trondheim enn de siste månedene. Søndag så det ut som om det hadde gått ut bud til hundeeiere over hele byen om å samles i små flokker. Som for å vise at det tar seg minst like godt ut å rusle med matchende hunder som matchende treningstøy.

Verre kan det bli om situasjonen fortsetter, forsterket av den nye NRK-serien «Valpeskolen». Selv har jeg alltid foretrukket katt framfor hund, men må innrømme at det er lenger mellom hver gang jeg irriterer meg over hundeeiere. Så jeg ønsker «Valpeskolen» og alt som kan gjøre hundeeiere bedre velkommen.

Artikkelforfatteren har singel til bytte. 

Samtidig har serien en slagside så stor at det ikke burde vært mulig. Som tv-serier flest i våre dager er den nemlig spekket med pop og rock for å fargelegge lydsiden. I første episode ble hele 22 sanger brukt, fra Paul Simon og Louis Armstrong til Beyoncé. Kun én var norsk. Når det er mer norsk musikk i amerikanske tv-serier enn i norske, sier jeg som bestemora mi pleide: No må dæm hoinn tuti mæ skjærp sæ.

Det mangler ikke hunderelatert norsk musikk heller. Fra Kristopher Schaus band The Dogs, til sangen som burde vært tittelmelodi til serien, klassikeren «Jeg vil ha en liten hund» fra 1964 med Lille Eris. Om NRK mangler den i samlinga, kan de få låne singelen min, eventuelt bytte med «Katta vår» med Wenche Myhre fra -63.

Les flere kommentarer av Terje Eidsvåg


På forsiden nå