Er tida moden for gammelnazistenes versjon nå?

NRKs nye dokumentarserie er siste sjanse til å høre skuffa, gamle frontkjempere fortelle om krigen. De nekter for at de var landssvikere og bråket er i gang før serien er vist.

Krigsdokumentar: Tirsdag er det premiere på dokumentarserien «Frontsoldater» i NRK, hvor nordmenn som kjempet på tysk siden under andre verdenskrig forteller om sine opplevelser. Serien vil skape debatt, men neppe så mye som da NRK gjorde noe lignende i 1981, skriver vår kommentator.  Foto: Filmavdelingen AS, NRK

Rett før 9. april er det premiere på NRKs nye dokumentarserie «Frontkjempere». Den handler som tittelen antyder om nordmenn som trakk i tysk uniform og kjempet for Hitler på Østfronten under andre verdenskrig. Regissør Alexander Kristiansen har arbeidet med serien i over ti år. Mange av frontkjemperne som forteller om sine opplevelser som nazisoldat i serien, har gått bort i løpet av de siste åra.