Vi trøndere er ikke velkomne lenger. De vil heller ha utlendinger

Det ser ikke ut til at vi trøndere er særlig velkomne i Trøndelag. Ingen andre nordmenn heller. Selskapet Trøndelag Reiseliv har gitt en beskjed som det er naturlig å tolke slik.

  Foto: Fjellanger Widerøe/NTNU Universitetsbiblioteket

Saken oppdateres.

Jeg spøkte tidligere med at engelsk syke er den verste smitten vi har å slite med. Etter koronaen kan jeg ikke lenger påstå det, men i motsetning til korona, er denne syken like sterk som før. Den sniker seg inn overalt, og ingen bryr seg om å utvikle en vaksine. Også trøndersk reiseliv er rammet. Det som tidligere het Opplev Trøndelag, heter nå Explore Trøndelag.

Det må være fordi de vil lokke til seg utenlandske turister. Men hvorfor et slikt navneskifte midt i en pandemi, når det uansett ikke vil strømme japanere til Snåsa? Resten av hjemmesida deres er dessuten på norsk.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Norsk under strekt press fra engelsk

Har dere forresten lagt merke til at det ikke finnes reisemål lenger, bare destinasjoner, inspirert av destination?

Er nå det noe å hisse seg opp over, spør du kanskje. Vel, det er iallfall et symptom på at stadig flere nordmenn har dårlig tiltro til sitt eget språk. De som er opptatt av norske verdier, burde slått alarm for lenge siden. Det norske språket er kanskje den eneste verdien vi er alene om her i landet, men ikke engang i Frp og Sp ser de ut til å bry seg om at engelsk overtar.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Vi er blitt så American i hodet at kroner føles strange.

Ocean Space Centre burde selvfølgelig hett Havsenteret. Powerhouse på Brattøra i Trondheim burde hett Krafthuset. Næringslivet er verst. Der har de chief executive officers og key account managers. I butikkene har de ikke lenger gensere, men knit, ikke regnklær, men rains.

For å si det slik at også Trøndelag Reiseliv forstår: We need more self-esteem.

Les flere kortkommentarer her

På forsiden nå