Saken oppdateres.

Aldri har parkene i byen vært viktigere. Da tenker jeg ikke mest på alle som har samlet seg fra en eller flere kohorter på ledige gressflekker med drikkeposer og engangsgriller i et skjenkestengt Trondheim de siste ukene. De hører likevel med i bildet de også.

Det er ikke lenge siden jeg sist lot meg irritere av folk som mente det ikke kunne være så farlig om NTNU tok litt av parkene for å få bygge ny campus. Det kunne for eksempel være folk med hus og hage på Byåsen eller Ranheim, som flere ganger hadde kjørt forbi parken uten å se mye folk der. Har de det slik med veier hvor de møter lite trafikk også?

Nå lever parkene som aldri før i byer over hele verden. Jeg ser det hver dag, når jeg må lufte hodet fra påtvunget hjemmekontor. I løpet av et døgn er vi mange innom. På ettermiddagen et halvkjent, aldrende tryne på en benk. Han har vært på hjørnet og kjøpt seg en pinne og lurer på om det står noe viktig i avisa. Han har ikke abonnement lenger, sier han og slår ut med armene.

Bak noen pensjonister som ser ut som de trener på formiddagen, ligger et munnbind, to pizzaesker, tre tomme flasker musserende og seks ølflasker. Litt bortenfor er en barnehage på utflukt og prøver å balansere på slakk line, mens to unge kvinner fra bygårdene ved siden av slikker sol og ser på mobilen. Parken er finest og grønnest den andre uka i juni. Måtte aldri noen få makt til å gjøre den mindre.

Les flere kommentarer av Terje Eidsvåg


På forsiden nå