Det beste trikset når sjefen vil si deg noen sannhetsord

Ros er både deilig og nødvendig i arbeidslivet. Men har det blitt så mye skryt at vi snart ikke tåler negative tilbakemeldinger?

Tydelig tilbakemelding: Eller kjeft, som det også kan kalles. Hotellsjef Basil Fawlty (John Cleese) i den britiske komiserien "Hotell i særklasse" var sjelden overveldende positiv til servitøren Manuel (Andrew Sachs).   Foto: BBC

Tilbakemeldinger fra sjefer og kolleger er et helt avgjørende for at vi skal gjøre en god jobb. Helt fra vi er født har vi et grunnleggende behov for å bli sett og anerkjent. Å ikke bli sett er nærmest døden. Vi har hørt mange historier om renholdspersonale som gråter på bakrommet fordi ikke et menneske har møtt blikket deres, sagt «hei» eller «takk». De er blitt behandlet som annenrangs roboter som skal sørve viktigperer i et eller annet kontorlandskap.