Denne mistilliten kan også bli norsk

«Slik er ikke vi», sa Jonas Gahr Støre. Men det kan vi selvsagt bli.

FILE PHOTO: Pro-Trump protesters storm into the U.S. Capitol during clashes with police, during a rally to contest the certification of the 2020 U.S. presidential election results by the U.S. Congress, in Washington, U.S, January 6, 2021. REUTERS/Shannon Stapleton - RC2P2L93TPZS/File Photo  Foto: Shannon Stapleton

Vår ferske statsministers nyttårstale kom med et ekko fra 30 år siden: Der Gro Harlem Brundtland mente det var «typisk norsk å være god» i sin tale 1. januar 1992, trakk Støre fram bråk og vold i utlandet for å gjøre et poeng av hvor bra vi egentlig har det her hjemme. I Europa slåss vitenskapsfornektere mot politiet i gatene, men «slik er ikke vi», bemerket Støre. «Det er annerledes i Norge», slo han fast.