Amerikas pappa og notorisk sexovergriper

En av tidenes mest populære underholdningsartister er beskyldt for å ha dopet ned og voldtatt over 60 kvinner. Historien om Bill Cosby viser hvor viktig metoo var og er.

Bill Cosby var verdens mest populære komiker på 80-tallet. Dokumentaren «We need to talk about Cosby» på Paramount + bretter ut både kulturhistorie og historien om en serieovergriper.  Foto: Mario Casilli/mptvimages

Hvis du husker 80-tallet, husker du Bill Cosby som verdens beste og morsomste familiefar i den familievennlige komiserien «Cosby med familie». Også om du ikke har noe forhold til 1980-tallet, gir dokumenteren «We Need To Talk About Cosby» innsikt i samfunnsutvikling og historie de siste drøye 50 åra, ikke bare i USA. Sett fra Norge har Cosby-skandalen kommet mindre fram i mediebildet enn i USA. Den nye miniserien kan endre på det.