Ukraina eller døden

Volodymyr Zelenskyj tar feil når han sier at krigen om Ukraina styrer Europas skjebne. Den er viktigere enn som så.

I Frankrike skal borgerne stemme over om de skal støtte angriperen eller den angrepne part i krigen, skriver Daniel Johansen. T.v. Marine Le Pen sammen med Vladimir Putin i 2017. t.h. En død person med hendene bakbundet i Bucha.  

Krigen om Ukraina handler om mer enn Russlands imperieambisjoner, eller suverene staters rett til å velge sin politikk. Dette er vår første militære konflikt med det politiske prosjektet som i over ti år har truet med å rive hele det vestlige samholdet i filler. Et prosjekt hvor Putins Russland har fungert som selve trollfabrikken for en fryktinngydende familie av høyrepopulistiske bevegelser. Ja, dette er en eksistensiell krig, men mer for oss andre enn for Russland.