Det tok 40 år. I dag er vi endelig på plass igjen der vi hører hjemme – midt i Trondheim sentrum.

Det var slutten av 50-tallet, og Adresseavisens lokaler i Nordre gate var i ferd med å bli for små og upraktiske. Nå ville de bygge ut. Det var bare ett problem: Kommunen hadde slått seg vrang. Gang på gang forsøkte daværende redaktør, Harald Torp, å få tillatelse til å bygge, og gang på gang sa Trondheim kommune nei.

Diskusjonene hadde pågått i en årrekke da den, etter hvert, kraftig irriterte redaktøren bestemte seg for å kjøpe to tomter på Heimdal. Det endte med byggingen av det som skulle bli Adresseavisens hovedkontor i 40 år.

Detaljene rundt hva som egentlig skjedde er det kanskje ingen som vet, men en hevnaksjon skal ha vært blant årsakene til flyttingen. Redaktøren skal ha ment at byggenekten var et ufint pek fra den Arbeiderparti-styrte kommunen til heller konservative Adresseavisen. Hvis det var sånn det skulle være, skulle Trondheim både miste avisen og skatteinntektene den genererte.

Skatteflukten, dersom det var årsaken, ble aldri særlig vellykket. Allerede før første spadetak var tatt, hadde Tiller kommune – og dermed Heimdal – blitt innlemmet i Trondheim. Flytting ble det likevel, og på Heimdal vokste et hypermoderne avishus frem, blant annet med togskinner direkte inn på trykkeriet.

Siden har mye skjedd. Mediebransjen er blitt digital, Adresseavisen har fått flere lesere, og Trondheim har vokst seg stor. På Heimdal er det en gang så moderne avishuset blitt gammeldags og tungvint.

Når journalistene i Adresseavisen i dag – 40 år etter flyttingen – igjen er på plass i byen, står modernisering nok en gang sentralt. Det nye Adressahuset er fullstappet av teknologi tilpasset dagens medievirkelighet. Huset ser fantastisk ut, både på innsiden og på utsiden, og det er plassert midt i det mest spennende området i Trondheim.

Likevel handler det å flytte om så mye mer enn hvor fint det ser ut, hvor mange restauranter som finnes i nærheten, og hvor langt det er til nærmeste kaffe latte. Selv om jeg kan røpe at vi er mange som ser frem til å komme nærmere noen av godene byen har å by på, er det viktigste at vi kommer nærmere dere – leserne våre.

Et mediehus hører hjemme der folk er. Vi er avhengige av den daglige kontakten med våre kilder og lesere, vi er avhengige av å kunne møte folk ansikt til ansikt ,og vi er avhengige av å få impulser fra det som skjer rundt oss. Derfor er det en god nyhet, både for oss som jobber her, og for de nesten 280 000 som leser oss daglig, at vi nå igjen er på plass i sentrum.

Fra våre nye kontorer i Ferjemannsveien kommer vi tettere på viktige makthavere. Det blir lettere for oss å følge med på sentrale institusjoner, som domstoler, offentlige etater og de politiske miljøene. Beslutningene som tas her, påvirker folk langt utenfor kommunegrensen. Nærheten skal vi omsette i enda bedre journalistikk til våre lesere.

For flyttingen gjør det også mulig å komme tettere på dere. Et mediehus er avhengig av leserne sine, og derfor håper jeg at dere benytter anledningen til å gi oss tips og innspill underveis. Det nye Adresseavisen skal være åpent, vi skal lytte og vi skal holde dialogen med dere gående.

Utover høsten vil dere merke tydeligere og tydeligere at Adresseavisen har flyttet hjem. Det blir flere endringer, både på papir og nett, og i tillegg skal vi invitere dere til en skikkelig feiring. I mellomtiden håper jeg dere fortsetter å gi oss innspill. Det er bare å ta kontakt på tips@adresseavisen.no.