Aarøy klar for kjempefest

OSLO, Molde — AaFK 2-2 (6-7 etter straffespark): I kveld blir det tidenes fotballfest i Ålesund og Tor Hogne Aarøy gleder seg som en unge til å komme hjem for å ta imot hyllesten.

cupfinalen_4169  Foto: Stig Havnevik

Saken oppdateres.

202 centimeter Aarøy ble utslagsgivende for de oransje nok en gang, men det varte og rakk før den skjeggete sunnmørshelten fikk slippe til.

— Jeg var god og varm da jeg kom inn, smiler Aarøy som har slitt med sykdom i forkant av finalen, og derfor startet på benken.

Men da han endelig fikk sjansen gjorde han virkelig vei i vellingen. Da han stanget inn 2-2 fem minutter før andre ekstraomgang var slutt, eksploderte Ullevaal.

- Det er det største jeg har opplevd. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, men det føltes helt herlig å score , sier Aarøy til Aftenposten.no.

Web-TV:

Fest i Ålesund

Det er på St. Olavsplass i Ålesund det skal skje, men det blir neppe før seint i kveld. Nå er AaFKs ferske norgesmestre i fotball på cupfinalebanketten på Grand Hotel, og det tar flere timer før de setter seg på flyet hjem til Ålesund.

— Jeg tror det blir en fantastisk hjemkomst, og jeg gleder meg skikkelig. Denne kvelden blir en fin opplevelse, sier han til smp.no.

(Artikkelen fortsetter)

Aalesund Amund Skiri, Trond Fredriksen og Tor Hogne Aarøy på banketten etter Aalesunds seier i cupfinalen. (Foto: Scanpix)

Les også:

Aarøy fikk ikke starte kampen, men han gjorde jobben sin så til de grader da han kom innpå. 2-2 scoringen langt ut i andre ekstraomgang rett foran egne supportere går inn blant de desidert største øyeblikkene i karrieren, kanskje det største øyeblikket av alle:

- Det var utrolig godt. Jeg håpte vi skulle klare det da vi fikk 2-2, men det var fortsatt en veg igjen å gå , sier han.

Han visste hva han hadde å gjøre da Rekdal sendte ham på banen elleve minutter ut i første ekstraomgang. Det handlet om å score mål. Aarøy leverte, og kunne faktisk avgjort kampen da han fikk en kjempesjanse til like etter scoringen.

- Hva sa Rekdal til deg da du skulle på banen?

— Vi snakket mest om taktikk. Vi gikk over til tre framme, ut over det sa han ikke så mye.

(Artikkelen fortsetter)

HELT OG SYNDEBUKK: Her redder Anders Lindegaard straffesparket til Jose Mota. (Foto: Digitalsport)

Aarøy ble sendt i oppvarming tidlig i første omgang, og jogget rundt på sidelinja hele kampen. Der så han medspillerne kjempe heroisk for cupgullet.

— Hvordan var det å se kampen fra sidelinja?

— Jeg synes det var en kamp som bølget fram og tilbake. Vi hadde noen fine muligheter og det hadde de også.

- Og hvem ønsker du deg i europacupen neste år?

— He-he. Nei, det har jeg ikke tenkt på.

Svarer Aarøy før han haster inn på bussen der pokalen gikk på rundgang og feststemninga allerede var høy.

Og høyere blir den nok ut over kvelden og natta ...

Web-TV: Jonevret gratulerer Aalesund

— Gratulerer, Ålesund

cupfinalen_4169 
        
            (Foto: Stig Havnevik)

cupfinalen_4169  Foto: Stig Havnevik

På forsiden nå