Med egne ord

Verden blir farligere

Jeg vokste opp i en politisk familie. For meg er det helt grunnleggende at enkeltmennesket skal ha mest mulig frihet, og vi må vekk med statens klamme hånd.

Rådgiver: Espen Teigen er innvandringsminister Sylvi Listhaugs høyre hånd. 

Saken oppdateres.

Jeg husker godt at jeg grøsset av det 1. kandidat for Arbeiderpartiet, Ingvild Kjerkol, sa i en debatt; at vi må passe på innbyggerne fra «vugge til grav». Jeg vil ikke at staten skal passe på oss fra vugge til grav, jeg vil at den skal sørge for at vi har et nødvendig sikkerhetsnett – og så får vi ta ansvar for våre egne liv. Uten ansvar får vi heller ikke frihet.

Nesten hver eneste gang det er en politisk debatt handler det om hvor mye penger vi skal bruke. Det handler ikke om resultater eller om hvor mange som har sluttet å gå på trygdeordninger og kommet i arbeid. Nei, løsningen er alltid økt pengebruk til alt og alle – uansett.

Les også: Frykter Rinkeby-show

Denne tankegangen vil jeg til livs. Derfor valgte jeg Fremskrittspartiet. Mitt Frp har alltid stått opp og turt å utfordre det politisk korrekte, enten det gjelder pengebruk, innvandringspolitikk eller at saker blir dysset ned av mediene og andre politiske partier.

Når jeg tenker slik blir ikke skatter og avgifter bare en sak om plusser og minuser i et budsjett. Det handler om at folk skal få beholde mer av sin rettmessig opptjente inntekt.

Les også Tone Sofie Aglens kommentar: Tung motbakke for Ap når selv Trøndelag svikter

I Fremskrittspartiet fant jeg det jeg var ute etter, en norsk form for liberalisme. For vi er glad i velferdssamfunnet vårt. Vi må selvsagt ha en god skole for alle, vi må ha helsetilbud, vi skal ha et godt politi som holder oss trygge, men vi trenger ikke å bruke flerfoldige milliarder på å subsidiere mellomrike land i Sør-Amerika over bistandsbudsjettet, eller å subsidiere vestkantfruers operabilletter med flere tusen kroner stykket.

I møte med en farligere verden er det viktig at vi hegner om vår frihet samtidig som vi ivaretar tryggheten vår. Vi ser at terrorister banker på vår dør og ønsker å myrde uskyldige sivile. Det er viktigere enn noen gang å nettopp stå opp for det som har gjort landet Norge, og de vestlige landene, til de beste landene i verden.

Her kan du lese alle innleggene i serien her: «Med egne ord»

Skal vi gjøre det, må vi våge å konfrontere de som forsøker å ødelegge våre verdier som har gitt oss et slikt godt samfunn.

Da jeg så debatten mellom Fahad Qureshi, som er leder i en stor muslimsk organisasjon ved navn IslamNet, og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), tenkte jeg at Qureshi er et av de beste eksemplene på at det finnes sterke krefter i det norske samfunnet som jobber på heltid for å undergrave de sentrale verdiene våre.

Opptatt av debatt? Les også: To statuer har byen av navngitte levde kvinner. TO!


Qureshi nekter å ta avstand fra steining for homofili. Ytterliggående muslimske miljøer drapstruet og brente ambassader fordi noen tegnet noe i en avis. En norsk redaktør måtte gå i skjul under politibeskyttelse. Vi ser at Qureshi og hans sammensvorne mener at kvinner må dekke seg til. Håret skal ikke flagre fritt, og enda verre, kvinners skjønnhet bort i niqab og burka. På den andre siden har vi nynazister som er enig i at homofili bør straffes med døden. De presser også på våre verdier.

Vi står midt i en verdikamp. Der vi som ønsker frihet, trygghet og ivaretagelse av de norske verdiene og kulturen vår må stå sammen. Vi har alltid fordømt og knust nynazistene. Vi må ikke la dem få komme på fremmarsj igjen. På samme måte må vi ta for oss de ekstreme islamistiske kreftene som truer både vår frihet og vår trygghet.

Mer debatt: Det er urovekkende at rektorer deltar i valgdebatten


Når jeg blir gammel, håper jeg at vårt samfunn blir ivaretatt slik det er. Modernisering og fremsteg i teknologi er positivt. Jeg er glad vi går i riktig retning. Men vi må tviholde på de verdiene som har gjort dette til en av verdens rikeste, likeste og frieste land.

Derfor sover jeg bare fem timer om natta og jobber resten av døgnet i valgkampen, fordi vi trenger et sterkt Frp som står opp for våre verdier, kjemper for vår frihet og sørger for at fremtiden ser lys ut for Norge. Vi kan ikke ha feige politikere som knapt tør å gå rundt grøten. Vi må stadig utfordre den politiske korrektheten, og kjempe. Det gjør Frp, og derfor vil det alltid være mitt parti.

Hør våre kommentatorer og gjest Lars Haltbrekken snakke om  valget, hijab, fengselsliv og Game of Thrones.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå