Kronikk

Føler sterk uro for «den digitale barndom»

Når ettåringen overlates til skjermer og tastaturer, kjenner jeg bare tristhet, og det kribler i meg etter alternativer.

Digital barndom: Problemet er ikke bare at Ipaden tar tid fra noe annet (samtalen, høytlesningen, sangen – men også byggeklossene, tegning og maling, fysisk leik og utfoldelse); små barn lærer at det andre er mindre verdt – og utdatert, skriver kronikkforfatteren.  Foto: SHUTTERSTOCK

«Vi må innse at sosiale medier er selve livet». Denne påstanden møter vi som overskrift på en reportasje i Adresseavisen om «den digitale barndommen». Dagen etter følges det opp på kommentarplass, med nokså uforbeholden støtte til digitalisering av barnehage og skole. Og for et par uker siden var budskapet: «Lær kidsa koding!». Hvorfor føler jeg så sterk uro når jeg leser dette?