Kronikk

Moralsk sexpanikk ved NTNU

Seksuelle krenkelser er alvorlige og kampen for å bekjempe dem viktig. Men hvorfor virker noen ivrige etter å blåse opp omfanget og overse gode nyheter?

Panikk: Tidligere prorektor Kari Melby venter en «bølge av historier» om seksuelle krenkelser på tross av at hun, etter å ha vært leder i mange år, ikke er kjent med et eneste tilfelle, skriver kronikkforfatteren. Bildet viser daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen under immatrikuleringen i 2012.  Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM

Noe begynner å skurre i kjølvannet av den prisverdige #metoo-kampanjen. Det er som om besinnelsen og den klare tanken renner ut like fort som historiene om alt fra voldtekt og klønete flørt renner inn. Når vi har å gjøre med et så alvorlig tema, er verken bagatellisering eller krisemaksimering det vi trenger. Men nylig har vi sett flere tilfeller av det siste, blant annet når tilstanden ved landets største universitet blir fremstilt som dyster.