Kronikk

Nidelven stille, vakker og livsfarlig?

Så skjer det igjen. To unge mennesker svever mellom liv og død etter å ha oppholdt seg i vannkanten en varm sommerdag. Hvordan kunne det skje – igjen?

Torsdag 10. mai måtte to unge menn reddes opp fra Nidelva. «Vi er i ferd med å få en ung befolkning der mange ikke har grunnleggende kunnskaper om hvordan man ferdes trygt i, på og ved vann» skriver kronikkforfatteren.  Foto: Kim Nygård

Brannvesenet rapporterer om 29 hendelser i Nidelva de siste to årene. I hele Norge druknet det 94 i 2017. Til sammenligning omkom det 107 mennesker i trafikken. Dette er bare statistikk, men det forteller noe om at sjøfartsnasjonen Norge ikke har lyktes i det drukningsforebyggende arbeidet. Det er nesten like mange som drukner som dør i trafikken. Det bør vel vekke litt oppmerksomhet?